begeleiding

zbegeleidingBinnen Eigen Woonplek is er voor iedere bewoner deskundige begeleiding op maat. Samen met de begeleider (en ouders of andere direct betrokkenen) maakt de bewoner hier een plan voor. Elke bewoner heeft een vaste begeleider. De begeleiding vindt plaats zoals in het plan is afgesproken, daarbij kan worden gedacht aan: zorgen voor structuur en helpen bij boodschappen doen, koken, afwassen en schoonmaken. Ook kan de begeleider helpen met de administratie en bij het organiseren van sociale contacten en activiteiten. Als een bewoner ziek is, kan hij of zij ook een beroep doen op de begeleider. Voordat een bewoner in een appartement van Eigen Woonplek komt wonen, kan hij/zij al kennismaken met de begeleider.

De begeleiding is overdag en ’s avonds aanwezig, zo veel als nodig. Naast individuele begeleiding helpen begeleiders ook bij het samen koken en het organiseren van andere gezamenlijke activiteiten. ’s Nachts is er geen begeleiding aanwezig. Wel kan er altijd een begeleider gebeld worden, die ook naar de bewoner toe kan komen als dat nodig is.

De begeleiding wordt ingekocht via de individuele persoonsgebonden budgetten (pgb) van de bewoners van Eigen Woonplek. De begeleiding wordt verzorgd door de organisatie WoondroomZorg.