Nieuws

< Terug naar nieuwsoverzicht

Eigen Woonplek officieel geopend

Samen met bewoners heeft Ton Schroor, wethouder van Groningen, op donderdag 18 februari 2016 een legpuzzel opgelost met als afbeelding het logo van Eigen Woonplek. Daarmee werd Eigen Woonplek officieel geopend. Naast bewoners, teamleden van WoondroomZorg en ouders waren bij de opening ongeveer 60 genodigden aanwezig, die allemaal een rol hebben gespeeld bij de ontstaansgeschiedenis van Eigen Woonplek. De sfeer werd gekenmerkt door betrokkenheid, waardering en warmte.

opening EW 2

Na een korte bezichtiging van het nieuw ingerichte gemeenschappelijke appartement was er een toespraak van Joke van Raalte, voorzitter. Zij schetste kort de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en bedankte diverse aanwezigen voor hun rol bij de totstandkoming van Eigen Woonplek. Wethouder Ton Schroor prees het initiatief en gaf aan zich in te willen zetten voor een duurzaam perspectief.  Daarbij stak hij niet onder stoelen of banken dat door de grote veranderingen in de WMO de gemeente midden in een leerproces zit. Na een korte toespraak van één van de bewoners werd het officiële gedeelte afgesloten.

IMG_0723 - kopie
’s Avonds hadden de bewoners een gezellige maaltijd in het gemeenschappelijke appartement. De ouders van de bewoners kregen een feestelijke maaltijd, verzorgd door de Culinaire Vakschool Groningen, en werden tijdens die maaltijd verrast door de bewoners die hun ouders kwamen bedanken voor hun inzet.

pussel Eigen Woonplek

df16aa99-10f1-439d-9df2-b8ce600af78f - kopie

Eigen Woonplek bedankt NSGK en Kiwanis hartelijk voor hun bijdrage aan de kosten van de feestelijke opening.Logo-seal-and-wordmark-blue-gold