wonen

Martinitoren in GroningenHoe ziet Eigen Woonplek eruit?

Eigen Woonplek, gelegen in de stad Groningen, zal op termijn bestaan uit 12 of 13 zelfstandige appartementen onder één dak binnen een groter wooncomplex. Er is een veilige entree. Binnen Eigen Woonplek woont iedereen zelfstandig, maar wel in de nabijheid van andere bewoners met een vorm van autisme, met wie ze gemakkelijk contact kunnen leggen.

Elke bewoner heeft een eigen appartement, met een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet en badkamer. Daarnaast is er in het gebouw een ruimte voor gezamenlijk gebruik, met een woonkamer, een keuken en een ruimte voor begeleiders. Deze gemeenschappelijke ruimte kan gebruikt worden om samen te koken of om gezellige activiteiten te organiseren.

Bewoners huren zelf hun appartement van woningcorporatie De Huismeesters. In de meeste gevallen is er huurtoeslag mogelijk.

Waar is het?

Eigen Woonplek ligt in een rustige en veilige buurt in de stad Groningen. Het is een groene woonomgeving nabij de binnenstad. De winkels zijn dichtbij, zodat bewoners er lopend naartoe kunnen. Ook is er goed openbaar vervoer op loopafstand.